MCFC

Kuinka saa lippuja otteluihin?

Hyvä tapa on liittyä yhdistykseemme. Sen kautta jäsenillä on mahdollisuus ostaa lippuja sekä koti- että vieraspeleihin. Yhdistys ei voi taata lippuja. Varsinkin ns. suuret pelit ovat hyvin suosittuja ja liput myydään vauhdilla loppuun.

Kannattaa liittyä seuran jäseneksi. Se onnistuu helposti seuran sivuilla Cityzens Matchday . Jäsenyys toki maksaa, mutta se on helpoin tapa ostaa lippuja kotipeleihin. Jäsenyydellä saa runsaasti etuja, kuten alennuksia ottelulipuista, seuran tuotteista sekä stadionkierroksesta yms.

On matkatoimistoja jotka järjestävät pakettimatkoja peleihin. Niiden tarjonta on hyvin erillaista ja kannattaakin vertailla eri toimistojen tarjontaa.
Tässä on joitain matkatoimistoja
Event-Travel 
Jalkapallotravel 
ElämysSport
Kontiki matkatoimisto

 

Stadionille, jonka virallinen osoite on Etihad Stadium, Etihad Campus, Manchester M11 3FF, pääsee helposti kaupungin keskustasta useammalla tavalla.Kävellen  kaupungin sydämestä Piccadilly Gardenista tulee matkaa reilu kaksi kilometriä ja siihen kuluu aikaa 30-40 minuuttia.
Metrolink on nopea tapa päästä stadionille. Vaaleansininen kolmosen linja vie perille Etihad Campukseen kaupungin keskustasta muutamassa minuutissa.
Busseja kaupungin keskustasta kulkee tiheästi ja niitä on useampia linjoja: ainakin 216, 231 ja 237. Hinnaltaan bussit ovat edullisia.

Taksitkaan eivät ole hinnalla pilattuja varsinkin jos matkaan lähtee useampi henkilö. Takseja saa keskustasta todella helposti.

Stadionien lähellä: valitettava ilmiö Englannissa on pubien häviäminen ja tätä on tapahtunut myös Etihad Stadiumin lä

histöllä. Onneksi kuitenkin paras pre/post game pub
Mary D’s Bar on jäljellä. Paikka täyttyy peli toisensa jälkeen faneista, jotka nostavat tunnelmaa laulun ja virvokkeiden voimalla.

 

The Townley on suosittu pre- match pubi noin viiden minuutin kävelyn päässä stadionista

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on img_1441-edited.jpeg

Joitakin muitakin pubeja on kohtuullisen lähellä, kuten idyllinen The Bridge Inn

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on img_1440-1.jpeg

Tai The Victoria, pubi joka on yleensä auki vain pelipäivinäTämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on img_0113.jpeg

 

 

 

 

IMG_1755     The  Grove Inn

Tilastoja, kirjoja ja yms.

Tilastojen läpikäyminen on osa jalkapallokulttuuria. Niitä käydään läpi sekä mediassa että fanien kesken ennen ja jälkeen pelien. Ja Englannista tilastoja riittää. Niitä tehdään yksitäisistä peleistä tai eri pelitilanteista rangaistuspotkuista sivurajaheittoihin.
Eri jalkapalloon erikoistuneilta sivustoilta löytyy paljon hyvää tilastotietoa, soccernet.com lienee tunnetuin. Muitakin hyviä sivustoja löytyy kuten Soccerbase , worldfootball.net Football.co.uk tai melko suppea History Of English Football.

https://bluemoon-mcfc.co.uk/History/ on sivusto täynnä seuramme historiaa aina 1860 luvun alkuvaiheista nykypäivään asti.

Seura on ikuinen, mutta pelaajia tulee ja menee, eikä aina tahdo muistaa kuka on pelannut milloinkin tai mistä pelaajat ovat tulleet ja minne menneet. Tähänkin löytyy avuksi oma sivusto
www.transfermarkt.co.uk .   Sivustolta löytyy tietoa reilun sadan vuoden ajalta. Aivan täydellinen tämäkään sivusto ei ole ja varsinkin siirtosummat saattavat olla toisia kuin muissa lähteissä olevat.  Samoin https://www.worldfootball.net on sivusto josta löytyy kokoonpanoja sekä tilastoja aina vuodesta 1900 asti.
Lisäksi F.C.H.D. sivuilta löytyy kaikki FaCupin tulokset sekä meiltä, että muilta

Jalkapallokirjallisuus on aivan oma taiteen muoto. Lajista, joukkueista, stadioneista ja ennen kaikkea pelaajista on kirjoitettu hyllykilometreittäin kirjoja. Nopea haku kansainvälisen verkkokaupan valikoimaan tuottaa noin 200 nidettä MCFC:sta. Vaikka sähköinen media ja erilaiset hakukoneet ovat vähentäneet kirjojen merkitystä on ne edelleen tärkeitä tietolähteitä ja monelle lajin seuraajalle myös keräilykohteita. Mainittakoon vaikka Rothmansin (nyttemmin Sky Sports) kausikirjat, jotka ovat säilyttäneet asemansa.

Jalkapallokirjallisuutta voi toki etsiä kaupungin kirjakaupoista. Mm Arndalen kauppakeskuksesta löytyy hyvin varustettu kirjakauppa. Parhaat valikoimat löytynee verkkokaupoista. Kannattaa kokeilla ainakin Amazonia, Sportpagesia tai Soccerbooksia

Koska kirjoja on todella runsaasti ei niistä kannata tässä tehdä kovin  kattavaa listausta.  Kuitenkin on jokunen helmi, mitkä kannattaa mainita.

  Gary Jamesin kirjoittama Manchester City  The Complete Record on jokaisen City fanin tietopaketti seuran historiasta. Teos sisältää kattavasti seuran historia sekä tilastoa että         muuta faktaa aivan alusta alkaen.

Manchester The Greatest City on  samoin  Gary Jamesin  kirjoittama historiikki seurasta. Tämä teos keskittyy enemmän historiaan kaupungin ja henkilöiden kautta.  Mutta tilastojakaan ei ole unohdettu

 Ja vielä kolmas Gary Jamesin kirjoittama kirja, Farewell to Maine Road. Tämä teos luonnollisesti keskittyy pelkästään legendaarisen stadionin vaiheisiin.

 Ja yksi hyvä elämänkerta, Alan Rowlandsin kirjoittama Trautmann.  Legendaarisen maalivahtimme uskomaton tarina sotavangista seuramme sankariksi.

 Pelipaidat ja peliasut ovat todella tärkeä osa seuran historiaa ja identiteettiä.  Seuran pitkän historian saatossa aina 1880 -luvulta niitä on ollut käytössä reilut 60 erillaista. Historicalkits-sivulta löytyy kaikki kotipeliasut ja liikkeittä mistä niitä kannattaa etsiä, myös joistain nettihuutokaupoista kannattaa kokeilla löytyykö puuttuva paita.

Vieraspaidat sekä maalivahtien paidat löytyvät oldfootballshirts sivustolta, täällä ei ikävä kyllä ole shortseja eikä sukkia.